top of page

Hi, Ik ben Nikki

Wat fijn dat je mijn pagina bezoekt! Aangenaam.

 

In een vorig leven was ik ongetwijfeld actrice of ontdekkingsreiziger, maar in dit leven ben ik in de farmaceutische wetenschappen terecht gekomen. Life is full of surprises!


Ik groeide als enige dochter op in de buurt van Antwerpen. Als kind had ik altijd een zeer uitgebreid interessegebied. Ik was gefascineerd door evolutie, biologie en natuur, ik verzamelde fossielen&mineralen en hield van alles wat mooi was. Daarnaast deed ik de klassieke dingen zoals turnen en balletles. Ik klom in bomen, rotsen en stond steeds vol schrammen en blauwe plekken.


Mijn diepe interesse in hoe ons lichaam werkt, heeft ervoor gezorgd dat ik in de wetenschappen ben beland. Na mijn hoofdopleiding in de Biomedische Wetenschappen op de UA, ben ik zo'n 15 jaar werkzaam geweest binnen het klinisch onderzoek.

Ik ondersteunde geneesmiddelenontwikkeling als
project manager en later als research coordinator.


In 2015 werd ik mama en begon mijn energieniveau voor de eerste keer te wankelen. De meeste energie ging naar mijn professionele ambities maar ik hield mijn hoofd boven water.
Toen ik in 2016 voor de tweede keer mama werd, staken de eerste kleine lichamelijk klachten de kop op. In 2018 ben ik gecrashed. Door jarenlang roofbouw te plegen op mijn lichaam, had mijn innerlijk energie-management systeem het volledig begeven. Ik was een schim van mezelf, en deze keer was het niet met een pilletje op te lossen...


Om een lang verhaal kort te maken, er was een dal. Een diep dal. Emotioneel, fysiek en mentaal. En ik ben door dat dal gegaan. Op de weg naar boven vond ik enkele nieuwe dingen, waaronder mezelf. Altijd fijn :-)


Toen ik in dat leerproces mijn voeding optimaliseerde en mezelf pas écht terug beter voelde, ben ik op zoek gegaan. Het was de eerste keer dat ik besefte dat mijn klassieke wetenschappelijk kennis vele hiaten bevatte. Hoezo voeding en gezondheid hebben met elkaar te maken?!
Wat een eye-opener !


Door mijn grenzeloze nieuwsgierigheid ben ik mij sindsdien op allerlei vlakken gaan bijscholen: in de orthomoleculaire geneeskunde, in coaching, en sinds 2020 ook in de klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI). Binnen de kPNI brengen we de werkingsmechanismen achter vrijwel alle gezondheidsproblemen op celniveau in kaart. We bekijken hoe alle systemen in het lichaam met elkaar samenhangen en hoe we ze best kunnen herstellen met behulp van voedings- en leefstijladviezen. Hierbij brengen we de kennis uit vrijwel alle disciplines binnen de gezondheidszorg samen en kunnen we een zeer brede ondersteuning bieden.

Abstract Lines

where science
meets
common sense

On a mission

Onze hedendaagse opleidingen, de media en maatschappij zorgen ervoor dat zeer nauwe opvattingen omtrent gezondheid in stand worden gehouden. Daardoor zijn vele mensen de weg een beetje kwijt geraakt. We voelen ons machteloos als we ziek worden en lijken volledig afhankelijk van specialisten en medicatie om onze klachten te onderdrukken.


Het is mijn persoonlijke missie om mensen af en toe eens wakker te schudden. Velen van ons zijn vastgeroest in patronen die onze gezondheid in brede zin niet ten goede komen. Net daaruit zijn onze klachten ontstaan.
 

Als wij weten hoe de dingen werken en waarom ze zo werken dan kunnen wij vanzelf beter keuzes maken die ons lichaam dienen.


Ik wil mensen laten zien dat gezondheid veel meer is dan louter de afwezigheid van ziekte. We hebben meer in de hand dan wat ons altijd werd verteld en wat wij zelf willen geloven.
 

Wapen jezelf met de juiste kennis.
 

bottom of page